Slår ett slag

Jag slår ett slag för att laga mat i lergryta… Ett gammalt, men nästan lite bortglömt sätt att laga mat.
Egentligen borde man laga mer mat i lergryta nu i bantnings- och hälsohysterin.
Jag tänker framförallt på naturliga (och ekologiska) råvaror, inget tillsatt fett, bara råvarornas egna fetter å smaker. Till och med så att det är grundsmakerna i ingredienserna man lockar fram för så jättemycket kryddor använder man inte heller, iaf inte i kokboken jag använder, Laga mat i lergryta.
Dessutom brukar det mer eller mindre sköta sig självt i ugnen, bara lite förberedning å sen kan man göra lite vad man vill i ca två timmar!

Tack för den fina presenten Ann!

20140208-204246.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s