Kyckling- och majssoppa

20140209-105157.jpg

Tillagningstid: 20 minuter.
4 portioner
Kcal per port: 579

Det här behöver du:
100 gr finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 st röda paprikor i bitar
2 msk olivolja
400 g kycklingfilé i bitar
salt och peppar
1 liter vatten
2 st hönsbuljongtärningar
250 g pasta tex gnocchi
3 dl konserverade eller frysta majskorn
2 dl crème fraiche tomat & basilika
15 färska basilikablad
25 g parmesan i bit

Så här gör du:
Fräs lök, vitlök och paprikabitarna i hälften av oljan i en stor kastrull.
Dra kastrullen från värmen.
Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna, det behöver inte bli genomstekt.
Salta och peppra.
Tillsätt vatten och buljongtärningarna till kastrullen.
Låt soppan koka upp och tillsätt därefter pastan.
Koka soppan i 5 minuter och tillsätt kyckling, majs och crème fraiche.
Låt soppan koka ytterligare 5 minuter.
Servera kycklingsoppan med färska basilikablad och riven parmesanost.

Lycka till!

Annonser

2 thoughts on “Kyckling- och majssoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s