Asiatiska fiskbullar

20140212-212708.jpg

Receptet kommer från Ulrika Davidssons kokbok om 5:2.
Tips, pressa ur vattnet ur torsken om du använder fryst, annars är det svårt att göra bullar.

Ingredienser:
600 gr torskfilé
1 ägg
1 msk ljus soja
1 tsk sesamolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
Salt och peppar
½ dl sesamfrön
1 msk rapsolja

200 ml lätt kokoksmjölk (7,5%)
1 msk röd currypasta
½ dl vatten
Saften från ½ lime
1 grön squash
150 g sockerärtor
½ dl hackad färsk korinader
½ dl rostade sesamfrön

Gör så här:
Lägg torsk, ägg, soja, sesamolja, vitlök, ingefära, salt och peppar i en matberedare och mixa till en färs. Forma till bullar och rulla i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn bullarna i några minuter.

Tillsätt kokosmjölk, currypasta, vatten och limesaften. Låt sedan sjuda i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.

Hyvla squash med potatisskalare och strimla sockerärtorna. Tillsätt detta i stekapannan. Strö på koriandern och sesamfröna.

Annonser

2 thoughts on “Asiatiska fiskbullar

  1. Agneta

    Nja….är fortfarande skeptisk. 🙂 Kanske om det hetat fiskbiffar i stället för bullar….Men jag antar att ni gillade det eftersom receptet kommer ut här på bloggen?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s