Tomatsoppa från himlen

2 portioner20140213-165126.jpg
228 kcal per portion

Ingredienser:
500 g tomater (gärna körsbärstomater)
110 g rödlök
1 st vitlöksklyftor
6 g timjan, färsk
1 tsk socker
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
60 g mozzarella
6 st blad basilika

Så här gör man:
Dela tomaterna och klyfta löken och lägg det i en ugnssäker form. Dela vitlöken och släng i den med. Hacka timjan och i med den i formen. Strö över socker och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Häll ner allt i formen ner i en mixer. Tillsätt balsamvinäger och mixa. Späd med lite vatten om det behövs. Tjockleken på soppan är olika från gång till gång beroende på hur mycket vätska tomaterna innehåller. Och det är också en smaksak. Gör du detta snabbt och inte har i för mycket vatten får soppan direkt en bra serveringstemperatur, men vill du kan du alltid värma den i en kastrull efter mixningen.

Skär upp mozzarellan i kuber tillsammans med basilikan och toppa soppan med detta!

Annonser

3 thoughts on “Tomatsoppa från himlen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s