Hirsplättar

10-12 hirsplättar (enlig receptet) jag fick närmare 28 st!!
Ingredienser:b7a5427a9bb511e3b950121b11d8b4a8_8
1 dl vetemjöl
1,5 dl hirsflingor
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 stor mogen banan
1 stort ägg
2½ dl mjölk
2 msk smör

Till servering:
Keso
Skivad banan

Så här gör man:
Blanda alla torrar ingredienser i bunke. Mosa banane och blanda ner med smör och mjölk.
Vispa slutligen i ägget och låt gärna smeten stå i ca 10 minuter. Stek små plättar i en stekpanna (jag använde plättlagg) med smör i ca 2-3 minuter så det blir gint gyllenbruna. Servera med keso och skivad banan.

Lycka till!

Hirs är naturligt fritt från gluten och innehåller mkt B-vitamin. Passar bra till matlagning-gröt-müslie och bakning. Finns att hitta i glutenfria hyllan eller bland andra Risenta produkter i din butik. Med keso till så blir det här en mättande och proteinrik maträtt, perfekt efter ett pass på gymmet.

Annonser

2 thoughts on “Hirsplättar

  1. toktassarna

    Men varför när man ändå har i vetemjöl? Alltså, vad är då meningen med hirset som är glutenfritt? Bara för B-vitaminet?

    Svara
    1. LindasHundliv Inläggets författare

      Ja vet du Åsa, det tänkte jag oxå på, men gjorde som det stod på receptet ändå… Jag har ju inga problem med gluten så det spelar ju ingen större roll för min del!

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s