I’m gonna die

Oh my god! What have I done…

För länge sen, mer än ett halvår sen, stötte jag på en jobbarkompis på gymmet. Hade ingen aning om att han tränade där. Vi umgicks inte så mkt då, men när han bytte avdelning så har vi både morgonkaffe å frukost ihop. Givetvis blir det en hel del träningsprat. En dag när jag kände mig lite modig, ”råkade” jag slänga ur mig att vi skulle träna ihop, jag ångrade mig nästan. Det är nämligen lite med skräckblandad förtjusning man tränar med en kille som är dööövältränad och jag är ju mer som en spagetti med nåt dallrigt på mitten lixom.

Allt föll i glömska och jag andades ut, trodde allt var lugnt ända tills för några veckor sen när han helt plötsligt frågar när vi ska träna då? Bara att bestämma ett datum, det var ju dessutom jag som från början kommit med idén. Vi fick boka om några gånger och under tiden fick andra höra att vi skulle träna å log brett å sa jaha, hahaha, stackars dig. Jag tänkte: – Vad 17 har jag gett mig in på?! En annan jobbarkompis säger att han ska skjutsa mig på städvagnen eftersom jag inte kommer kunna gå…  Bådar gott det här! Idag blev det äntligen dags att pinas. Jag hade börjat se fram emot träning och var lite taggad.

20140310-190557.jpgEfter lite uppvärmning gick vi upp ”däruppe” där jag bara sladdat förbi på väg till zumban. Det var inte jättemkt folk idag, det kändes skönt. Vi började med rygglyft, vi körde en ”känna på omgång” å en vanlig.
Sen hämtade vi skivstänger, jag fick en med tio kg. Där körde vi en tre i ett övning kan man säga. Nån blandning av axelpress å nåt mer med olika grepp… Där har jag lite svårt att hålla ryggen i rätt läge, den blir lixom för rund när jag lyfter upp och lägger ner stången.
Sen fick jag två stycken 5 kg vikter som jag höll i vardera handen när vi körde utfall på stället. Det gick kanon (jag som varit lite rädd att mitt knä inte ville vara med) ända till typ sista reps, där knät bara inte ville vara med längre och jag fick avbryta mitt i övningen. Vi provade på nån sit-up grej, men där funkade inte min kropp alls å jag bara skrattade. Helt kört! Maskinen bakom blev ledig och vi körde flyes, där kommer jag inte ihåg vikten, men det kändes rätt okej, men var svårt att få ihop händerna tillräckligt mot slutet så där fick jag lite hjälp.
Vi provade även bänkpressmaskinen, jag körde utan vikter, men efter 8+10 reps kände jag att mina lilla söta tennisarmbåge inte ville vara med så den ska jag inte köra fler gånger. Vi gick ner till stretchmattan och tränade lite mage m. benkast. Jag höll i Surais vader å låg med benen rakt upp i luften å han ”kastade” iväg dem och jag skulle bromsa dem innan mattan å upp igen, den övningen var lite rolig 🙂 Vi avslutade med sit-ups och lite stretching.

Ett kul pass, men annorlunda, iaf för mig som inte brukar köra styrka med fria vikter. Vi bestämde att köra flera gånger och bygga upp lite grunder.  Jag kommer ha fruktansvärd träningsvärk imorgon fast jag tyckte det var så lätt idag. Varvade ner med att cykla 20 minuter efteråt och sen var jag så skakig så jag undrade hur jag skulle kunna köra bilen dem. Efter att ha fyllt på med en banan på gymmet och keso och turkisk yoghurt när jag kom hem, kände jag mig lite mer stabil.

Men hur det kommer bli imorgon törs jag knappt tänka på! Men roligt hade jag!

Annonser

5 thoughts on “I’m gonna die

  1. LindasHundliv Inläggets författare

   Andra dagen kanske är värst trots allt, uppför trapporna går okej, men inte för fort, ner, oj, ja det spänner på idag. Men om man bara låtsas att det inte känns å skyndar sig ner så går det bra 😉

   Svara
  1. LindasHundliv Inläggets författare

   Tack Leona, det känns i benen idag, men på ett bra sätt, jag lyckades ju t o m åka och köra zumba trots träningsvärken.
   Nästa gång kanske jag bara kan skicka över träningsvärken åt dig, så slipper du träna för att få någon :p

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s