Kycklingjärpar med tomatsallad

I Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 finns många av mina favoritrecept, det här är nog det allra bästa tror jag! Yummie! Du kan variera receptet med kalvfärs eller varför inte färs av torsk!

Ingredienser:
1 dl soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
½dl hackad färsk bladpersilja
salt och svartpeppar
1 msk smör
1-2 dl vatten

Tomatsallad:
6 plommontomater (jag använder vad jag har hemma)
½ rödlök
några kvistar färsk bladpersilja
100g svarta oliver (kan uteslutas)
salt och peppar

Så här gör man:
Hacka de soltorkade tomaterna, finhacka vitlöken, lägg detta i en skål och blanda ner färsen, persilja, salt och peppar. Forma till små järpar och stek dem i smör i några minuter. Häll på vattnet och låt sjuda i ca 10 minuter.

Under tiden detta sjuder gör du tomatsalladen. Skiva tomaterna och lägg dem på ett större fat.  Strimla rödlöken och hacka persiljan litegrann. Strö på salt och peppar. Fördela evt oliverna  på salladen och lägg på järparna.

Gott och enkelt!

Annonser

2 thoughts on “Kycklingjärpar med tomatsallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s