I Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 finns många av mina favoritrecept, det här är nog det allra bästa tror jag! Yummie! Du kan variera receptet med kalvfärs eller varför inte färs av torsk!
Ingredienser:
1 dl soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
½dl hackad färsk bladpersilja
salt och svartpeppar
1 msk smör
1-2 dl vatten
Tomatsallad:
6 plommontomater (jag använder vad jag har hemma)
½ rödlök
några kvistar färsk bladpersilja
100g svarta oliver (kan uteslutas)
salt och peppar
Så här gör man:
Hacka de soltorkade tomaterna, finhacka vitlöken, lägg detta i en skål och blanda ner färsen, persilja, salt och peppar. Forma till små järpar och stek dem i smör i några minuter. Häll på vattnet och låt sjuda i ca 10 minuter.
Under tiden detta sjuder gör du tomatsalladen. Skiva tomaterna och lägg dem på ett större fat. Strimla rödlöken och hacka persiljan litegrann. Strö på salt och peppar. Fördela evt oliverna på salladen och lägg på järparna.
Gott och enkelt!
De där måååste jag göra (utan oliver) =D
Går alldeles förträffligt utan oliver oxå och även gott att äta den helt kall dagen efter. Perfekt som lunchlåda!