Ny matskål

Idag fick Inez äta ur sin nya matskål! Fin va? en blålila med guldbokstäver där det står HUNDMAT. Drömma har oxå en, men det är nog mest Inez som behöver den… Drömma är nämligen inte lika matskadad som Inez och tuggar fortfarande sin mat!

20140312-202238.jpgVaddå, kanske ni tänker, kan inte hundstackarna få en riktiga matskålar? Eller är matten så jäkla snål att hon samlar kartonger å ger hundarna mat i?
Nä matten är inte snål, matten är smart (eller försöker iaf slå två flugor i en smäll). Inez äter sin mat alldeles för fort, så fort att hon faktiskt nästan sätter i halsen!
Tanken med den här nya matskålen är att det ska bli lite mer omständigt att äta och att det då inte går lika fort. Man ska ju ha lugn och ro vid matbordet och inte stressa, det har man ju alltid fått höra, eller hur?

Det här är en enkel och billig lösning på problemet och dessutom en bra aktivering för hundarna. Det tar iaf någon minut extra för Inez att äta upp och hon satte inte i halsen den här gången.

Jag fick tipset på en annan blogg, kommer inte riktigt ihåg vilken och tyvärr hittar jag inte ursprungsinlägget att länka till, så känner du igen dig så säg till så länkar jag!

Annonser

6 thoughts on “Ny matskål

 1. Snurran

  Smart! Baloo åt sådär snabbt förut när han var yngre, hade inte en tanke på att testa äggkartong (han hade bergis ätit upp den med) utan vi köpte en hundmatskål med bulor i botten som alltså bygger på samma princip. Funkade jättebra 🙂

  Svara
 2. Assie, Pascal & Kaos

  Ja, bra grej! 🙂 Kan ju också varieras i det oändliga och göras svårare: äggkartonger med lock, mjölkpaket, allaandramöjligaochomöjligapaket 😀 Lite att städa efteråt, men det kan man väl ta 😉

  Och förstås, du kanske har hört den här förut!, kongen är ju min absoluta favorit. Och mina hundars, inbillar jag mig 🙂 Blir mat den vägen vid så gott som varje mål.

  Svara
  1. LindasHundliv Inläggets författare

   Kong?! så du menar att du gillar den? 😉 *ironi* Jo jag använder oxå kong, men mest som aktivering med mjukost och kulor, tex som belöning eller om vi tex ska ha gäster. Likadant med toarullar, kartonger och vinboxar, men man kan ju använda dem till mat oxå! Inez brukar få vinboxarna, som är hårda, men det brukar gå fort ändå!

   Svara
 3. toktassarna

  Jag har slow feed-skålar till mina hundar, men det var ju smart med äggkartong om de inte får uppblött. Misstänker dock att Kaia helt enkelt skulle plocka upp kartongen och hälla ut allt på golvet, visserligen går det lite långsammare att äta från golvet åxå, men då kan jag ju lika gärna hälla det dit direkt 😀

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s