Veckans träning

Det där med vad som är träning och inte har jag lite svårt för… Jag räknar ju träning på gymmet som träning och om jag går en powerwalk eller evt promenaden med hundarna, beroende på hur fort jag går med dem. Vad räknar ni?

 • I måndags var jag på gymmet med jobbarkompisen, han visade lite övningar och jag tyckte det kändes superbra. Var helt skakis i benen när jag skulle hem, men till sist kom jag hem ändå. Tisdag och onsdag hade jag träningsvärk, men det gick bättre att jobba än jag räknat med.
 • Tisdag var det zumbafitness, salen var full med folk och svetten lackade. Vissa steg och moment var lite svåra att utföra för träningsvärken, men jag lyssnade på kroppen och tog det lagom varligt.
 • Onsdag var vila för mig, men träning för Drömma, vi var på kurs. Eller nä, det blev visst inte riktigt vila för mig, jag körde ju ett antal utfall utan vikt, 20 situps och 10 armhävningar hemma i köket.
 • Torsdag… Då tränade jag agility och rallylydnad med hundarna. Sen svischade jag hem å slet åt mig väskan och åkte på zumbapasset. Lite jobbigt att köra i dansstudion, på den mjuka mattan, men träningsvärken från måndagen var iaf nästan bort.
 • Fredag var det agilityträning för Drömma och lite rally för Inez. Drömma tränade slalom och hinder, men mest slalom och det blev riktigt lyckat.
 • Lördag, ingen träning, men faktiskt tävling istället. Det inofficiella socknahoppet som jag skrivit om i ett annat inlägg. Det räknar jag inte som träning, fast när man tänker efter så har jag sprungit intervall träning, från noll till hundra 😉 i ca 80-140 m, kanske är det träning ändå?!
 • Söndag var det vilodag och sovmorgon. Hussen, hundarna och jag åkte till skogen och gick ett terrängspår (läs om det i tidigare inlägg). Rundan tog ca 2,5 timme, men inte räknas väl det som träning, det var ju livsnjutning. 😉

Summan av träning… Ja det blev nog faktiskt inte en enda en ynka vilodag den här veckan när jag tänker efter, onsdagen var dock lite lugnare när jag gjorde några övningar hemma, fredagen tränade mest hundarna och lördagen blev ju oxå lugnare när jag tävlade för då sprang jag bara fyra korta sträckor och gick lite uppvärmning med hundarna. Men veckan som kommer iaf bli lugn, då har jag bara ett zumbapass inplanerat 😛

OBS! Lite förtydligande… I min värld och min nuvarande livssituation räknar jag måndag, tisdag och torsdag enligt veckan ovan som träningsdagar. Jag behöver dessutom träna en hel del för att min kropp ska hålla för det arbete jag har och för att jag ska må bra! Alltså så tycker jag inte träning är varken jobbigt eller ett måste utan något jag gillar och prioriterar. Jag blir pepp och känner snarare tvärtom att jag måste se till att inte träna för mycket, jag skulle lätt kunna svänga förbi gymmet typ varje dag efter jobbet. Promenader, agility och skogsutflykter är bara trevligt och jag räknar inte det som träning.

Annonser

8 thoughts on “Veckans träning

 1. toktassarna

  Träning är när man måste duscha efteråt har jag kommit fram till 😀 Dvs agility är sällan träning (åtminstone inte tävling, heldagskurs möjligen….). Långpromenader är inte träning (om man inte går med stavar/går jättefort, dvs inte har Signe med…) Kort styrketräning (mina rehabövningar) hemma är inte heller träning. Börjar man komma upp åt 20 minuter och blir svettig däremot, då är det träning.

  Svara
   1. toktassarna

    Ja, absolut, och det tycker jag man ska få göra, det viktiga är ju att man gör NÅGOT, inte vad andra tycker är träning 😀 Har man inte gjort en armhävning på åratal är 5 armhävningar på knäna definitivt träning.

   2. LindasHundliv Inläggets författare

    Jag får relativt ofta höra… Du tränar ju jämt! Att du orkar… Men just nu är jag aktiv, å själva träningen ur min synvinkel är 2-4 ggr/vecka. Allt beror ju på vilken nivå man är och hur man prioriterar.

   3. LindasHundliv Inläggets författare

    Samma här, mitt arbete och min kropp snarare kräver att jag tränar för att jag ska må bra, ett par veckors utebliven träning och jag börjar direkt känna av massa bekymmer med axlar osv…

 2. LindasHundliv Inläggets författare

  Egentligen har vi samma problem Åsa, vi arbetar statiskt båda två, även om jag kanske har ett mer kroppsligt arbete med tunga lyft så är det axlarna som tar stryk i den framåtlutanade arbetställningen och ensidiga momenten precis som i ditt fall (antar jag).
  Men vi är överens om att träning är nödvändigt oavsett yrke!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s