Idag var det sprakigt kan jag lova

1 maj och årets första rallytävling på klubben. Den här gången hade vi valt klasserna avancerad och mästare, till hösten blir det nybörjare och fortsättningsklasserna. Jag var med både som tävlande och som funktionär.

Jag brukar ha ganska mkt nerver på spänn när det är tävling, men idag gick det förvånandsvärt lugnt till inombords. Inez och jag hade startnummer nio och gick in med bra attityd. Slalomet började bra, men så hoppade Inez till, kanske att jag trampade henne? Jag vet faktiskt inte. Sen strulade ett sidbyte som inföll nära honnören och jag tappade fokus. Vi tragglade oss igenom flera skyltar på högersidan. Inez var långt ifrån mig, och både framför och yvigare än jag vill, men det beror ju på min osäkerhet och kroppsspråket. Hon var iaf glad och sprallig och det är huvudsaken.

När det varit sidbyte igen och Inez hamnat på den lugna, trygga ”vänstersidan” så skärpte jag till mig, sträckte på ryggen och körde restrerande skyltar, och det gick faktiskt riktigt bra! Ända till sista skylten som var hopp över ett hinder. Inez hoppade jättesnyggt, MEN satte sen av i världens kareta ut från plan med målinriktad blick, som skjuten ur en kanon. Vad hon sprang till är jag inte säker på, men fin fart hade hon 😉 Diskad för att hunden lämnar plan… *suck* Nåja, det var en riktig sprakhund idag och hon gjorde nästan knut på sig själv i sin sprallighet, så jag är rätt glad ändå. Jag har ju hellre en diskad, glad och sprakig hund än en vovve som är låg, inte vågar ta för sig och tycker livet är pest!

Inez och jag på CBP:s KM 2009

 

Det bästa utav allt är att jag har haft roligt med min kära raggsocka och att vi förhoppningsvis blir ett aktivt tävlingsekipage igen!

Så trots de låga poängen och diskningen så tyckte jag det var både givande och roligt. Nu ska jag bara börja träna lite mer oxå så kanske vi kan ta lite kvalificierade poäng på tävling snart.

 

Annonser

2 thoughts on “Idag var det sprakigt kan jag lova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s