Kvällsrace

Förr om åren gick vi ofta på folkrace 1:a måndagen i juni. En rolig och annorlunda grej i vår vardag. Barnen fick hänga med och var väldigt duktiga trots att man står still å tittar på bilar som krockar på nån konstig banan. Av någon anledning så föll kvällsrace-traditionen bort ett år och jag minns inte riktigt varför vi inte kunde gå, men hur som helst så blev det ett par år, eller rätt många faktiskt, då vi inte kom iväg på kvällracet. Men nu så, hade maken sett en annons å föreslog att vi skulle iväg, å jag var inte sen att haka på! Folkrace är kul!

I år var det 20 års jubileum och publiksiffran var 8300, de nådde inte riktigt målet på 9000, men rätt nära. Barnen klarar sig ju bra själv sen många år tillbaka, så maken å jag åkte iväg själva. Det var både juniorer och seniorer som startade i de olika heaten. Juniorerna körde bra och det var även med en tjej där, roligt 🙂 Seniorerna har ju lite mer vana och öste på rätt bra. Det blev några krockar, fastkörningar, prejningar och rullningar här och där. En kille, Börje tror jag att han hette, kom upp på en vall, sladdade in i nästa vall å voltade. 2,5 varv och landade sen på taket med en rejäl duns. Han klarade sig dock bra och gick själv i från bilen, men visst är det lite otäckt.

Vi stannade kvar hela kvällen och kollade in alla finaler och i sista finalen låg en bubbla i täten med stooor marginal och riktigt ägde banan de första 4,5 varven. Han skulle lätt ha vunnit OM det inte varit för den jäkla kylarslangen som brast och i sista kurvan blev han omkörd och kom in som tvåa. Så jäkla surt, men det var ju inget han kunde göra. Pajar bilarna så gör de.

Det var en fin, men kall kväll, men jag var laddad med både tjock tröja, jacka, vantar och filt och klarade mig bra, men det blev lite huttrigt mot slutet. En riktigt trevlig kväll!

20140603-223931-81571397.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s