Grönsaksfylld aubergine

Grönsaksfylld aubergine
4 portioner

2 aubergine4 tomater
1 rödlök
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
4 skivor torrt vitt bröd
3 dl färsk riven parmesanost
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
15-20 basilikablad

Tillbehör:
Ris eller bröd
Sallad

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera auberginerna och gröp ur fruktköttet med en matsked.
  2. Tärna det och tomaterna. Finhacka löken. Fräs alltsammans i oljan tillsammans med pressad vitlök ca 5 minuter.
  3. Finriv brödet eller kör det i mixer. Blanda med grönsaksröran och hälften av osten, salt, peppar och basilika. Smaka av.
  4. Fyll de urgröpta auberginerna med röran och strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen 5-10 minuter.

En helvegetarisk rätt som också är god att servera till kött och fisk.

Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s