Gosa, men inte köpa ;)

Ja så var mottot när jag åkte iväg till uppfödaren Sara för att hälsa på fem spralliga bergervalpar á 6 veckor gamla. Helt galet och vågat att göra det när det finns en liten svart tik som är otingad. Hon var otroligt söt och hade ett ljuvligt nätt huvud å plirande små söta ögon.

Direkt när vi kom fram så gick vi förstås till valparna. Det kom flera ”gamla” valpköpare och passade på att gosa, trevligt att få träffa andra som köpt hund från samma uppfödare. När valparna röjt runt å vi gosat å klappat å skrattat blev de till slut trötta och somnade till lite. Då passade vi på att fika och prata lite om våra hundar. Sen var det kloklippning å hundarna vaknade till å busade igen.

En hane var otroligt cool å gick runt å ”snackade” med alla. Även en tik körde samma motto. Den andra hanen var lite av en clown, det var bara den röda näsan som saknades… Han var nästan som en kalv på grönbete. Helt plötsligt drog han i väg och gjorde krumbuktsprång, såg supergullig ut. En tik var lugn som, ja vad säger man, en filbunke. Påminde nästan lite om tjuren Ferdinand, fast på ett väldigt bra sätt. Stabil och cool å tog livet med ro.

Den tredje tiken, den otingade, var social, söt och fin i kroppen. Alldeles lagom. Inte för framfusig och inte tillbakadragen. Hälsade på alla utan att vara för på, gillade att mysa. Pussades med oss och bråkade/busade med syskonen. Hon var den som jag tyckte visade lite kamplust och föremålsintresse.

Är du intresserad av en liten söt, svart tik, berger des pyreneés à poil long? Hör av dig till mig så kan jag förmedla kontakten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s