Resa till Paris

Länge har vi pratat om att åka till Paris, maken å jag. Till slut blev det av å vi fick med oss övriga familjen oxå.

Frankrike mötte oss med spöregn å lång kö i biluthyrningen, men två timmar efter utsatt tid mötte vi till slut upp makens kollega som ordnat en lägenhet i Montmartre.

 Resans första planerade sevärdhet låg nästgårds så vi strosade turiststråken bort till Sacre Cœur där vi njöt av vackert hantverk både inne i kyrkan och utanför och även av en fin utsikt över Paris.

  

Slottet i Versallies blev utflykten utanför Paris, oerhört vackert och med en enorm slottspark, det är lixom parker i parken. Jag rekommenderar en matsäck och flera timmar där! Mycket sevärt och imponerande. Spegelsalen med alla dess takmålningar, speglar och kristallkronor var förstås oerhört mäktigt. Men lägg även gärna ett par timmar i den stora fina slottsträdgården med tillhörande parker.


Det blev många steg å mkt strosande, men det var en av anledningar till att vi åkte. Att kunna njuta av en del inplanerade sevärdheter och ha tid att upptäcka egna saker. Resan till Effieltornet blev första gången vi åkte Metro och råkade bli i rusningstrafik, bara fransoser som inte kunde ett ord engelska på stationen… Vår ”hemmastation” var Abbesses och var en av Paris djupaste stationer och en av de tre som fortfarande har kvar orginalglasen på taket. Själva porten till nedgången var oerhört vacker.

Vi fick se mycket utan stress, vågade köra bil i Paris (slapp fickparkera dock;) )provade på franska delikatesser och njöt av vår semester. Nedan kommer ett axplock av bilder i en salig röra!

Crêpes med choklad och glass
Massor av konstnärer uppe på Place de tertre vid Montmartre.  Vi tog även en sväng ner på nattklubbsgatan och kikade på Röda kvarn så klart.
Triumfbågen och den stora rondellen med sex filer av blandad trafik, helt galet.  
Eiffeltornet var min favorit, där var vi faktiskt två olika dagar. En mäktig byggnad.Jag provsmakade grodlår och fann det väldigt gott! En väldigt trevlig smak.Här i Versailles köpte vi lite matsäck till utflykten på slottet.
Otrolig utsikt från Montparnasse, 59 våningar upp. I den fina parken Jardin du Luxembourg finns över 100 statyer, en åttakantig damm, tennisbanor, ponnyridning och massor annat vackert. Här är ett litet axplock av mina favoriter.

Annonser

2 thoughts on “Resa till Paris

  1. Agneta

    Åh, så kul att se era bilder!
    Vi har också pratat om Paris länge, men det finns ju så mycket att se på så många platser i världen. 2016 blir det en utlandstripp för oss, inte till Paris men kanske Italien?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s