Inez i fångenskap

I flera veckor har Inez haltat. Eftersom hon även har ont i ryggen så är det inte konstigt att hon går orent ibland! Den här gången blev ryggen bättre efter behandlingar, men hältan har fortsatt. Korta koppelpromenader gjorde ingen skillnad. Tanken på att tassen skulle ha en fraktur kom upp och jag bokade tid hos veterinären.

Mycket riktigt ett ben typ mitt i tassen var av och hade så smått börjat läka. Men eftersom Inez inte riktigt bryr sig om (förstår) att hon har ont så fick vi börja använda en skena som vi lindar på varje morgon och tar av efter sista rastningen. 

Inez har fått en egen liten hage att vara i så hon inte busar med Drömma, hoppar upp i soffan eller jagar katten, men den är fruktansvärt tråkig. Så tråkig att man trots att man är rädd för kompostgaller numer flyttar på dem och sen pressar sig ut i friheten. Inez hoppar gärna upp i soffan eller galopperar ut i köket när hon fick lite tid utanför lås och bom🙈

Igår försökte jag aktivera Inez med hennes favoritaktiveringar, plocka klossar i hink och sätta ringar på pinne. Hon var så speedad att hon inte lyckades sätta på mer än en ring och lägga två klossar i hinken. Natten tills idag bröt hon sig ut ur natthagen TRE gånger på bara några timmar och det genom att välta gallret och HOPPA över, inte så bra kanske, så natten som kommer får vi hitta  en annan lösning. 

Nu är det ”bara” två veckor kvar att ta det lugnt, men veterinären sa att vi fick öka promenaderna om hon blev helt oregererlig, så det blir nog kanske lite längre promenader veckorna som kommer!

Annonser

One thought on “Inez i fångenskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s